Oppilaitospäivä / Academic day 29.1.2020

OP-1

Tämän vuoden Oppilaitospäivässä opetushenkilökuntaa kymmenestä eri oppilaitoksesta kohtasivat Seinäjoen ammattikorkeakoululla 29.1.2020. Jo neljättä kertaa järjestetty Oppilaitospäivä keräsi tällä kertaa yli 40 osallistujaa digitalisaatioteemojen ympärille.
Oppilaitospäivän idea on tuoda oppilaitosten henkilökunta yhteen tutustumaan toisiinsa ja jakamaan kokemuksia Siemens Digital Industries Software:n Digital Enterprise -ratkaisujen best practice -malleista.

Digitalisaation jalkauttaminen käytännön tutkimus- ja koulutustoimintaan

Oppilaitospäivä lähti käyntiin IDEAL GRP:n, Director, Digital Business Services, Ville Pantsarin ja Siemens Digital Industries Software:n Academic Project Manager EMEA, Martin Koczmannin esityksillä. Sen jälkeen saimme kuulla oppilaitosten henkilökunnan pitämiä esityksiä erilaisista projekteista sisältäen konkreettisia esimerkkejä siitä, miten Siemensin ratkaisuja hyödynnetään opetuksessa.

Tuotannon digitalisoinnin myötä oppilaitokset ovat viime vuosina vahvasti ottaneet käyttöön Siemensin teknologiaa opetus- ja tutkimustoiminnassaan. Siemensin edistyksellinen Digital Enterprise -kokonaisuus tarjoaa maailmanluokan digitaalisen jalustan ratkaisuineen. Ratkaisujen lisäksi IDEAL GRP tarjoaa oppilaitoksille koulutusta, tukea ja mahdollisuuden osallistua erilaisiin tilaisuuksiin. Tavoitteena on tarjota oppilaitoksille foorumi, joka tukee oppilaitosten henkilökuntaa opetuksessa ja tutkimustyössä. Haluamme olla mukana varustamassa opiskelijoita työmarkkinoiden vaatimilla taidoilla nyt ja tulevaisuudessa, samalla edistäen suomalaisten yritysten digitalisaatiota.

Päivän esitysten ja keskustelujen jälkeen oppilaitosväellä oli mahdollisuus käydä tutustumassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun laboratorioihin. Laboratoriot tarjosivat vilahduksen digitalisaation uumeniin pienimuotoisen tuotantoympäristön ja sen digitaalisen kaksosen muodossa sekä mahdollisuuden kokeilla VR-laseja ja tutustua erilaisiin robotteihin ja muihin työkoneisiin.

Kannustavaa palautetta

Päivän tapahtumat ja esitykset synnyttivät keskustelua ja päivän aikana vallitsi positiivinen tunnelma. ”Tällaisia tilaisuuksia tarvitaan” ja ”Toivottavasti järjestätte näitä tilaisuuksia lisää” olivat muutamia kommentti, jotka nousivat esille päivän aikana. On hienoa nähdä, että osallistujat näkivät Oppilaitospäivän hyödyn sekä pääsivät tutustumaan toisten oppilaitosten toiminta-malleihin ja kokemuksiin. Tapahtuman osallistujista löytyi sekä Siemens Digital Industries Softwaren ratkaisuja hyödyntäviä oppilaitoksia että niitä harkitsevia.

Lue Siemensin blogikirjoitus Oppilaitospäivästä

Haluatko kuulla lisää oppilaitosyhteistyön eduista ja mahdollisuuksista? Ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Oppilaitosten yhteyshenkilö:
Mira Vartiainen, Training & Delivery Manager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *